luni, 3 decembrie 2012

Diferente


 Privesc in jur si vad tot felul de oameni diferiti. Unii fericiti,altii cuprinsi de tristete,unii visatori si timizi,altii mult prea realisti. Unii care dau sfaturi si ajuta,altii care sunt pur si simplu indiferenti. Orice trasatura a omului este frumoasa numai daca va sti sa o puna in evidenta. Vad oameni bogati si lacomi care-i privesc cu scarba pe cei care le cer ajutorul,vad oameni saraci si buni care-ti ofera din putinul lor. Si acum stau si ma gandesc unde este bogatia omului? In ce are in buzunar sau in ce are in suflet? Normal ca cele mai frumoase si indelungate averi raman in sufletul omului,avere care nu se termina cand iti cumperi haine sau bijuterii.

  ..si privesc din nou in jur. Strada e goala,nu se aud glasurile dulci si placute ale copiilor. Si ma intreb oare ei unde sunt? Unde e copilaria lor? Iar raspunsul il primesc privind strada parasita. Si constat ca ei s-au privat de fericire. Sau pur si simplu au gasit un alt mod de a se bucura de copilarie. Dar apare o noua intrebare,se pot bucura ei oare singuri intre 4 pereti? Fara un prieten alaturi cu care sa rada si sa-si imagineze o lume complet altfel. Iar acum iar ma gandesc cate lumi existau in mintea mea cand eram un copil,cate imagini si scenarii scrise de mintea mea,ce actiune uimitoare si sfarsitul pe masura. Unde e imaginatia lor? Unde poate sa fie cand toti stiu ce e dragostea,cand ei nu se mai bucura la o ciocolata ci la un telefon. 

   Ochii mei intalnesc multe priviri triste. Unde este fericirea lor? Grea intrebare si mai greu este sa gasesti un raspuns. E trist sa intalnesti o privire care numai viseaza demult,care numai iubeste demult. Sunt stapaniti de probleme si uita! Uita sa se mai bucure de copiii care cresc cand ei nici nu isi dau seama,sa se bucure de zambetele pe care le primesc de la cei din jurul lor. Uita sa mai acorde timp celor din jur si constata cu tristete ca toti se indeparteaza de ei sau mai bine zis ei se indeparteaza de restul lumii. Si apare acel zid mare,solid pe care multi nu au curajul sa il urce. Ei pretind ca nu au putere,defapt nu au vointa.

[Visele oamenilor sunt aripi cu care acestia zboara spre cer.]

2 comentarii:

  1. Mda..si eu ma intreb uneori unde sunt cu totii..
    Interesanta postare.:)
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt din pacate.. Multi numai sunt :-<..

      Multumesc. Te pup

      Ștergere

inca un gand